Social 6 Martie 2017 09:20
Sute de kilograme de branza stricata au fost descoperite pe un camp din Sacele, judetul Constanta.

Localnicii se plang ca aerul a devenit irespirabil, din cauza mirosului, mai ales de cand afara a inceput sa se incalzeasca. Branza provine de la o firma de procesare a laptelui din zona, care, potrivit legii, ar fi trebuit sa distruga surplusul, nu sa-l arunce pe camp, relateaza Digi24.

Un localnic din comuna a dat intamplator peste mormanele de branza. Revoltat, omul a sesizat autoritatile.

Pe o suprafata de 30 metri patrati, sute de saci umpluti cu branza stricata au fost aruncati pe pasune. Intrucat vremea s-a incalzit mirosul a devenit insuportabil.

Produsele aruncate pe pasune apartin unei firme locale de procesare a laptelui. Proprietarul firmei se apara insa si spune ca a donat sacii cu branza unui cetatean din sat. „Aveam cativa saci de branza mai deteriorata, mai stracata si a zis ca o dea la animale. N-am stiut sub nicio forma, daca era sa o arunc o aruncam la groapa de gunoi”, spune Dumitru Puflene, proprietar firma.

Oamenii din sat spun ca pe langa mirosul greu de suportat, produsele stricate aruncate pe pasune ar putea imbolnavi si animalele. Reprezentantii primariei nu stiau nimic de aceasta situatie.

Fiecare procesator, fiecare intreprindere trebuie sa aiba un contract cu o firma specializata care sa le ridice produsele care sunt neconforme”, declara Gheorghe Brandus, viceprimarul comunei Sacele.

Autoritatile veterinare si cele de mediu au deschis propriile anchete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.