Iarna, organismul nostru trece printr-o perioada de stres cauzata de temperaturile scazute sau variatiile de temperatura, privarea de lumina soarelui sau de posibilitatea de miscare in aer liber pe perioade mai lungi de timp. De aceea, este foarte important ca la inceput de primavara sa ajutam incet-incet organismul sa iasa din aceasta stare fortata de conditiile meteo, apeland la o dieta cat mai echilibrata care sa contina obligatoriu alimente cat mai bogate in antioxidanti.

„Organismul nostru resimte anumite carente nutritionale la trecerea dintre iarna si primavara. De aceea, pentru a-l ajuta sa se adapteze la noile conditii meteo este necesar sa acordam o mai mare atentie alimentatiei. Se recomanda includerea in meniu a unor alimente cu aport crescut de antioxidanti care ajuta restabilirea unui tonus bun si care, desigur, nu afecteaza silueta, o alta conditie a starii de bine a organismului”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Ceaiul verde detoxifica organismul si mentine silueta

Ceaiul verde este o sursa foarte bogata de antioxidanti care contribuie la eliminarea toxinelor acumulate de organism pe parcursul iernii. In timpul sezonului rece, aportul de vitamine si minerale este unul redus, de aceea, odata cu trecerea la un nou anotimp, organismul nostru tinde sa consume mai multa energie decat produce. Ceaiul verde este un bun remediu in acest sens, fiind o foarte buna sursa de energie, care revitalizeaza organismul si totodata il protejeaza de factori externi precum poluarea sau stresul. In acelasi timp, extractul de ceai verde contribuie la o buna functionare a metabolismului si a sistemului digestiv, fiind eficient pentru detoxifierea rapida si eficienta a organismului.
  • 8 beneficii incredibile ale ceaiului verde. E aur curat pentru trup si suflet

Berea consumata moderat poate avea un efect antioxidant si nu ingrasa

Potrivit unui comunicat remis 9am, fabricata din ingrediente naturale, berea are un continut de antioxidanti al carui aport poate influenta starea de bine a organismului. Alaturi de vitaminele B, cu un rol important in mentinerea unui tonus bun, antioxidantii din bere pot contribui la intarirea sistemului imunitar.

Citeste si: Consumul moderat de bere poate fi asociat cu un risc scazut de aparitie a diabetului de tip 2

Mai mult, berea cosumata moderat nu afecteaza silueta. Specialistii includ berea printre bauturile care trec in primul rand testul caloriilor. Cu un continut de peste 90% apa, un pahar de 250 ml de bere cu alcool contine doar 105 kcal, chiar mai putin decat aceeasi cantitate de lapte sau o banana (de 130 g). In ceea ce priveste berea fara alcool, lucrurile stau chiar mai bine pentru ca 250 ml de bere fara alcool contin 50 kcal. Astfel, datorita continutului scazut de calorii, berea consumata moderat poate fi integrata cu succes intr-un regim de viata sanatos.

Ghimbirul intareste sistemul imunitar si elimina toxinele acumulate peste iarna

Ghimbirul este o planta aromatica ce influenteaza pozitiv digestia si ajuta organismul sa neutralizeze toxinele. Totodata, accelereaza si normalizeaza echilibrul intern al metabolismului si intensifica arderea grasimilor. Datorita cantitatii mari de antioxidanti, ghimbirul este o buna sursa de fortificare a sistemului imunitar la inceput de primavara, reduce riscul de infectii, iar in combinatie cu ceaiul verde poate fi o solutie placuta pentru revigorarea organismului dimineata.
Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...


Sursa foto: pixabay.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.