Peste 3.000 de manifestanti au realizat in Piata Victoriei, in a 27-a zi de proteste, steagul Uniunii Europene, din hartii albastre si stelute galbene, pe care le-au luminat cu telefoanele mobile, apoi au intonat imnul national. Protestatarii scandeaza “Demisia”, “Europa”, “Rezistam” si “Hotii”.
Protestatarii au ridicat, incepand de la ora 20.45, hartiile albastre si stelutele galbene cu care au realizat steagul Uniunii Europene, apoi au continuat sa scandeze, neintrerupt, mai multe minute, “Demisia” si “Europa”. La ora 21.00, toti manifestantii au intonat imnul national, apoi au continuat sa scandeze “Demisia” si sa huiduie.

Unii dintre manifestanti au ridicat lampioane.

Protestatarii au pancarte pe care scrie “De la atatea pomeni electorale, economia si sanatatea se simt rau…”, “Cu Tariceanu si PeSeDei, ramas bun mileniul trei!”, “Ultima solutie e o Grevolutie”, “Spune nu finantarii statului mafiot din taxele tale”.

Manifestantii sufla in vuvuzele si scandeaza “Guvernul compromis trebuie demis”, “Demisia”, “PSD, ciuma rosie”, DNA sa vina sa va ia”, “Zi de zi aici vom fi”, “Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, “Uniti salvam toata Romania” si “Romania, trezeste-te”.

Pe o cladire din zona Pietei Victoriei este proiectat mesajul “#REZIST”, arata News.ro.

Circulatia pe strazile din Piata Victoriei a fost inchisa, ramanand deschisa doar prin fata Guvernului spre Bulevardul Aviatorilor.

In urma cu doua saptamani, aproximativ 30.000 de oameni au format un tricolor uman in Piata Victoriei, in a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale, declansate in 31 ianuarie, dupa ce Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

Numarul record de manifestanti in Piata Victoriei a fost atins in 5 februarie, cand peste 280.000 de oameni au protestat chiar in ziua in care Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.