Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca vineri va promulga legile de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14 si i-a spus premierului Grindeanu ca astfel sunt intrunite ”toate conditiile pentru a trece la normalizarea situatiei”.

”Domnule prim-ministru, iata ca dupa relativ putin timp ne intalnim aici in Sala Unirii pentru prima remaniere guvernamentala. Dar circumstantele sunt deosebite si cred ca aceasta miscare este una buna. Doamna ministru, domnilor ministri, va doresc succes, va doresc un mandat bun. Inteleg aceasta remaniere pe care mi-a propus-o premierul ca o miscare de intarire a echipei guvernamentale”, a spus presedintele Klaus Iohannis la ceremonia depunerii juramantului de catre noii ministri.

Seful statului a precizat in continuare ca tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14 si a anuntat ca le va promulga vineri.

Am constatat acum, inainte sa ajung in Sala Unirii, ca mi-au parvenit de la Parlament doua legi: legea de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi maine si atunci avem intrunite toate conditiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situatiei. Am mentionat intr-o alocutiune recenta care sunt, dupa parerea mea, marjele de miscare pentru revenirea la o munca pozitiva, normala si in interesul Romaniei din partea Guvernului, si consider ca ele sunt intrunite”, i-a spus presedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Klaus Iohannis a urat succes echipei guvernamentale.

Nu-mi ramane decat sa va doresc mult succes, sa reusiti sa tranformati acest Guvern intr-o echipa puternica, care va face exact lucrul pe care il asteapta romanii: sa guverneze eficient, in interesul Romaniei si in interesul romanilor”, a spus in incheiere presedintele.

Citeste si: Klaus Iohannis: Romanii nu mai tolereaza coruptia, minciuna si compromisul


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.