Un jihadist incarcerat in Irak a povestit despre cum e viata in interiorul gruparii Statului Islamic, afirmand ca in "cariera" sa a ucis 500 de oameni. Iar asta s-a intamplat din 2013, de cand s-a alaturat Statului Islamic.

Amir Hussein, in varsta de 22 de ani, a fost prins in octombrie 2016, dupa un atac la Kirkuk, cand aproape 100 de oameni au murit, civili si forte ale securitatii. De atunci e inchis in Irak si toata ziua nu face decat sa citeasca din Coran, ca sa devina "o persoana mai buna", spune barbatul, ale carui singure posesiuni sunt Coranul si o patura. Are insa putine regrete legat de faptele sale.

Acesta a povestit pentru Reuters, care a primit acceptul de a-l intervieva, ca s-a alaturat luptatorilor extremisti cand avea 14 ani, in Mosul. In 2013, a devenit membru al Statului Islamic. Alaturi de acesta a invatat sa ucida fara a avea remuscari si i s-a dat unda verde sa violeze cat de multe femei dorea, arata The Independent.

Amir povesteste ca mergea din casa in casa in comunitatea Yazidi si abuza sexual femeile. Spune insa ca "barbatii tineri au nevoie de asta". "E ceva normal", afirma el, conform Ziare.com.

Sustine ca a violat circa 200 de femei si ca a ucis 500 de oameni de cand s-a alaturat Statului Islamic. Afirmatiile sale nu pot fi dovedite, insa oficialii spun ca exista dovezi ca a comis crime si violuri, nu insa si cate.

"Impuscam pe oricine era nevoie sa impuscam, decapitam pe oricine trebuia decapitat", povesteste el. Afirma ca la inceput era dificil, insa a devenit simplu cu timpul. "Sapte, opt, 10 deodata. 30 sau 40 de oameni. Ii duceam in desert si ii impuscam", mai povesteste jihadistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.