Vremea se va incalzi considerabil in urmatoarele doua zile, cand in unele zone ale tarii se vor inregistra chiar si 18 grade.

Miercuri, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, in timp ce minimele se vor incadra intre -2 si 7 grade.

Cerul va fi acoperit de nori in jumatatea de nord a tarii si va ploua in Maramures, in Crisana si doar local in rest.

In zona de munte vor fi la inceput ninsori, iar apoi vor cadea precipitatii mixte, care vor favoriza formarea poleiului.

Vantul va sufla cu ceva mai multa putere la munte, mai ales pe creste, unde la rafala va depasi viteze de 80 km/h, scrie Ziare.com.

Miercuri dimineata, meteorologii au emis un cod galben de vant puternic pentru cinci judete, in timp ce in alte zone, inclusiv pe Autostrada A3, Bucuresti - Ploiesti, este ceata.

Judetele Buzau, Prahova, Arges si Dambovita sunt sub cod galben de vant pana la ora 13:00. In aceste zone, la altitudini peste 1.800 metri vor fi intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi 90 - 100 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

Joi, vremea va deveni neobisunit de calduroasa pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile maxime se vor situa intre 8 si 18 grade, iar minimele vor oscila intre -1 si 7 grade.

Cerul va fi innorat in zonele de nord-vest, nord si centrale, unde local vor cadea ploi. In zonele montane, la altitudini de peste 1.600 de metri, se vor semnala si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.