Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 292 de voturi "pentru" si o abtinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogata OUG 13, precum si Legea de respingere a OUG 13, care a intrunit 291 de voturi "pentru" si trei abtineri.

OUG 14 a primit 292 de voturi "pentru", un deputat s-a abtinut, iar alti trei au fost prezenti, dar nu au votat, in timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi "pentru", iar trei deputati s-au abtinut si unul nu a votat.

Din sala a lipsit de la vot presedintele PSD, Liviu Dragnea, sedinta de plen fiind condusa de vicepresedintele Petru Vlase.

Dupa exprimarea votului, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat ca este nevoie acum si de demisia Guvernului Grindeanu.

"Asta este solutia ca partenerii nostri internationali sa aiba incredere, sa primeasca cu optimism si speranta ca Romania este un partener loial, solid. (...) Ati incheiat epopeea, nu uitati, faceti presiune pe Guvernul dumneavoastra, ca tot si-a recunoscut la Bruxelles greseala, sa demisioneze", le-a spus Turcan parlamentarilor.

Camera Deputatilor este forul decizional la aceste legi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.