Fostul decan al Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius, profesorul universitar doctor Gheorghe Taralunga, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Constanta, la opt ani si opt luni de inchisoare pentru luare de mita.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta, transmite HotNews.

Instanta Tribunalului Constanta a dat sentinta, marti, in dosarul in care profesorul universitar Gheorghe Taralunga, fost decan al Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius a fost judecat pentru mai multe multe infractiuni de luare de mita.

De asemenea, un student grec, Evangelos Faloutsos, judecat pentru dare de mita, a primit o condamnare de doi ani de inchisoare cu suspendare, aceasta decizie putand si ea sa fie atacata.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Taralunga si a lui Evangelos Faloutsos in februarie 2015. Anchetatorii au stabilit ca, in luna ianuarie 2015, Taralunga, in calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, a primit de la 10 studenti sume cuprinse intre 200 si 600 de euro, pentru a-i promova, in conditii nelegale, la diferite examene.

De asemenea, la data de 28 ianuarie 2015, pentru acelasi motiv, Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Taralunga 200 euro, in biroul sau de la sediul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, in aceeasi zi profesorul universitar doctor fiind prins in flagrant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.