Un tanar de 28 de ani a fost incarcerat timp de doua luni dupa ce Judecatoria Gherla a decis sa inlocuiasca o amenda penala primita in anul 2013 cu o pedeapsa privativa de libertate. Avocatii spun ca barbatul nu ar fi fost citat la procese si nici notificat cu privire la sentinta instantei.

In anul 2013, tanarul din Cluj care atunci avea 24 de ani, a primit o amenda penala dupa ce a fost implicat intr-o altercatie. A achitat o parte din amenda, apoi a plecat la munca in Italia. Nu a mai platit restul amenzii, in valoare de 450 de lei, astfel ca autoritatile au sesizat judecatoria Gherla si au cerut inlocuirea sanctiunii cu o pedeapsa privativa de libertate. Procesul s-a desfasurat in lipsa tanarului, iar instanta a decis condamnarea acestuia la patru luni de inchisoare cu executare.

"Instanta din Gherla nu a respectat drepturile elementare ale acestui tanar. Nu l-a citat la proces, nu i s-a asigurat nici macar un avocat din oficiu, iar dupa pronuntarea deciziei prin care a transformat amenda de 450 de lei in sase luni de inchisoare cu executare, nu l-au notificat. Culmea e ca pe citatiile trimise de instanta, care au fost atasate la dosar, datele de contact si de identificare ale destinatarului erau inventate, au fost comunicate catre o persoana care nu exista, insa cineva semnase de primire", a declarat pentru Mediafax avocatul Iulian Stoia, cel care l-a reprezentat pe tanar dupa ce a fost incarcerat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.