Seful Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a fost audiat, vineri, la DNA, intr-un dosar in care este acuzat de santaj si luare de mita. La iesirea de la DNA, Petrache a spus ca este vorba de un denunt al fostului primar din Jilava, Adrian Mladin, condamnat definitiv anul trecut la cinci ani si zece luni de inchisoare.

Marian Petrache a mai spus ca ar fi vorba de fapte care s-ar fi petrecut in urma cu noua ani. "Acum noua ani l-am santajat eu. Si-a adus aminte", a spus Petrache, referindu-se la Adrian Mladin. Presedintele Consiliului Judetean Ilfov a adaugat ca nu are motive sa se teama de acest dosar.

"Nu am niciun motiv, de ce Doamne, iarta-ma... Am fost la detectorul de minciuni. Cum sa-mi santajez eu propriul primar? Nu vi se pare ca e strigator la cer?", a spus Petrache.

Intrebat daca a fost prieten cu Mladin, Petrache a raspuns ca e prieten cu toti primarii din Ilfov. "Inclusiv cu cei de la PSD am o relatie buna", a spus Petrache.

El a mai precizat ca denuntul lui Mladin ii afecteaza credibilitatea si, ca atare, isi da demisia din functiile detinute in PNL, nu insa si din ceea de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov.

Intrebat ce vor spune acum ilfovenii, Marian Petrache a raspuns, in doi peri: "Or sa spuna de bine. Bineinteles ca nu mai am credibilitate. Imi dau demisia, da, imi dau demisia din toate functiile... Nu din PNL, demisionez din functiile pe care le am. Presedinte la filiala, secretar general interimar. N-am de ce sa demisionez din Consiliul Judetean. V-am spus, asta s-a intamplat acum noua ani. De la Consiliul Judetean de ce sa-mi dau demisia? Prima data vreau sa-mi trimit avocatul sa vedem despre ce e vorba, ca pe mine m-a luat prin surprindere".

Primarul comunei JIlava, condamnat la 5 ani si 10 luni cu executare

Primarul Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, in 14 iulie 2016, de instanta suprema, la cinci ani si zece luni de inchisoare cu executare, in dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri, astfel ca si-a pierdut mandatul la Primaria Jilava.
Citeste si:
O procuroare vrea să îi audieze pe Donald Trump și pe copiii săi...
O procuroare vrea să îi...

Adrian Mladin a fost gasit vinovat de faptul ca, in calitate de primar al comunei Jilava, i-a pretins lui Puiu Florian, denuntator in cauza, suma de 500.000 de euro, din care, in 19 septembrie 2011, a primit 50.000 de euro, pentru a dispune intocmirea, de catre Comisia Locala de Fond Funciar, a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului, in suprafata totala de 23,8 hectare, iar loturile sa fie alipite.

Marian Petrache a mai fost audiat, in 16 septembrie 2016, la DNA, el precizand, dupa intalnirea cu procurorii, ca a fost chemat pentru ca PNL a depus o plangere.

"Am fost chemat aici pentru ca PNL a depus o plangere dupa alegerile locale din 2016. Era legata de posibila mituire a unor consilieri judeteni pentru a-si schimba intentia de vot. Stiti, celebra alegere de la Ilfov", a spus Petrache. El a sustinut ca nu are nicio calitate in dosar.

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

"Nu am nicio calitate, pentru ca noi am facut plangere. Eu sunt cel care a facut plangerea, PNL. Si procurorul a cerut lamuriri legate de aceasta plangere", a precizat Marian Petrache.

Dosarul in care este vizat Marian Petrache a fost trimis la sfarsitul lunii iunie 2016 la DNA, dupa ce cauza a fost declinata de anchetatorii din Ilfov, care au deschis ancheta la cateva zile dupa alegerile locale, in urma unei inregistrari in care presedintele PNL Ilfov ar fi vorbit de aducerea cu masini a alegatorilor la sectiile de votare.

Dosarul, inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, era in cercetare la Politia Ilfov, pentru infractiuni de frauda la votul din 5 iunie, pentru alegerea primarilor, consiliilor locale si consiliilor judetene.

Politistii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat in 11 iunie si au deschis dosarul penal in care au facut cercetari “in rem”.

Citeste si:
Petrache lui Valcov: Cei care pun in fruntea Guvernului un om de...
Petrache lui Valcov: Cei care...

In urma probelor si a datelor obtinute de politisti, procurorul de caz a decis declinarea cauzei la DNA, au declarat reprezentanti ai Politiei Ilfov, pentru News.ro.

Politia Ilfov s-a autosesizat dupa ce in presa a aparut o inregistrare potrivit careia liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar fi dat indicatii in ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni sa fie adusi cu masinile la vot.

Presedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, spunea, dupa inregistrarea aparuta in presa, ca nu a gresit cu nimic, ci era o "strategie de campanie", iar daca Parchetul va gasi nereguli, va suporta consecintele.

"Toate partidele sunt organizate pe asa-zisele registre electorale sau registre de votanti. Eu eram in campania electorala, ma intalnisem cu colegii mei si le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de incalcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeste de bani, iar eu ii spun: aveti grija, mare grija, ca daca umblati cu bani, va ia politia", declara Petrache.

Citeste si:
Dumitru Buzatu, prins în flagrant luând mită. Acesta a fost reținut...
Dumitru Buzatu, prins în...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.