Joi dimineata, ultramaratonistul Andrei Rosu si-a mutat din nou „biroul” in Piata Victoriei pentru a putea sa si lucreze, dar sa si protesteze la adresa guvernului. Insa, in aceasta dimineata, protestatarul a fost somat de politisti sa paraseasca piata pana cand zona va fi ingradita.

Ziua 16 de protest. Suntem in Piata Victoriei, politia vrea sa ne ia de aici, spune ca nu avem voie sa protestam, in schimb cei de vis-a-vis au voie sa fure. Ni s-a spus ca pana nu ingradeste politia acest loc, nu avem voie”, relateaza Andrei Rosu intr-o postare video de pe contul de Facebook.

„Noua asa ni s-a zis. Pana nu se ingradeste de la jandarmi... Poate sa vina unul cu viteza si sa va ia de aici...” explica un politist surprins de Andrei Rosu in imaginile postate pe reteaua de socializare.

Miercuri seara, cabinetul Grindeanu a fost contestat de aproximativ 800 de oameni, printre care si straini, veniti in Romania, special pentru manifestatii. Si la Cluj-Napoca a fost un miting anti-Executiv, cu sute de participanti. Nici sustinatorii Guvernului n-au renuntat sa iasa in strada. Au fost in jur de 80 de oameni la Cotroceni, care au cerut demisia presedintelui, scrie Digi24.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.