Coalitia majoritara va realiza in Parlament “un pachet intreg pe justitie”, iar la dezbateri vor fi invitati si “specialisti externi recunoscuti, de la institutii internationale recunoscute”. Anuntul a fost facut la RFI de deputatul Doina Pana, vicepresedinte PSD, care declara ca “protestele au fost o uriasa manipulare”.

Ce se va intampla cu OUG 14, care abroga controversata OUG 13? “Se va intampla ceea ce noi am declarat public, chiar daca noi am avut o alta convingere, pentru ca asta a dorit Guvernul, la presiunea celor care erau in strada, evident, noi sustinem acest Guvern si da, vom vota Ordonanta 14, care abroga Ordonanta 13 (…). Protestele au fost o uriasa manipulare. OUG 13 nu dezincrimina abuzul, ci il reincrimina”, sustine Doina Pana.

Vicepresedintele PSD anunta un pachet de legi privind justitia: “Vom iesi cu un pachet intreg pe justitie, dar pentru ca am gresit enorm ca nu am stiut comunica, incat sa nu mai poata fi lumea manipulata si cu orice argument am iesit ulterior pe toata manifestarea emotionala care s-a creat n-au mai fost auzite, nu o vom mai face niciodata din Guvern, ci o vom face din Parlament, printr-un pachet mare, dupa dezbateri foarte ample, cu toata lumea interesata, inclusiv vom aduce la aceste dezbateri specialisti externi recunoscuti, de la institutii internationale recunoscute. Este Curtea de la Venetia in cadrul Uniunii Europene si la fel, vom apela la specialisti de la Consiliul Europei”.

Doina Pana considera ca manifestantii nu mai au motive sa iasa in strada: “Dreptul la protest e un drept profund democratic. Eu nu am condamnat nici o secunda pe cei care ies in strada, dimpotriva, apreciez spiritul civic, dar e foarte important pentru fiecare participant sa se informeze foarte bine. Doi la mana: odata ce a disparut motivul, adica Ordonanta 13 si e clar ca a disparut odata ce a aparut Ordonanta 14, eu nu mai vad nici un motiv de iesit in strada”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.