In Piata Victoriei se afla, la ora transmiterii acestei stiri, peste 500 de persoane, in cea de-a paisprezecea zi de proteste antiguvernamentale declansate dupa adoptarea Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale. Protestul de la Palatul Cotroceni, la care au participat, in a noua zi, aproximativ doua sute de sustinatori ai Guvernului Grindeanu, s-a incheiat.

In Piata Victoriei din Capitala sunt, la aceasta ora, pe un frig de minus patru grade, peste 500 de oameni, in cea de a paisprezecea zi de proteste antiguvernamentale.

Circulatia nu a fost blocata in zona. Majoritatea soferilor claxoneaza in semn de sustinere pentru manifestanti cand trec prin fata Guvernului.

Demonstrantii fluiera, sufla in vuvuzele si striga: "Demisia", 'Rezistam, nu plecam", "DNA sa vina sa va ia", "Jos Guvernul", "Noaptea ca hotii", "Zi de zi aici vom fi".

Duminica, Piata Victoriei a fost plina, in pofida frigului - minus 6 grade. In multime au fost impartite coli A 4 in culorile rosu, galben si albastru, iar la ora 21.00 oamenii au format un tricolor, luminand cu lanternele telefoanelor colile de hartie in cele trei culori.

La ora 21.00, cand a fost format tricolorul uman, in Piata Victoriei s-au aflat peste 30.000 de manifestanti. In cele 14 zile de proteste din Piata Victoriei, numarul record de manifestanti a fost atins in urma cu o saptamana, cand peste 280.000 de oameni au protestat chiar in ziua in care Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind codurile penale. Oamenii au spus ca nu vor renunta la proteste, pentru ca Guvernul a mintit, a facut un abuz adoptand o ordonanta de urgenta pentru a schimba prevederi din codurile penale, in beneficiul unor politicieni, si trebuie sa raspunda pentru ce a facut si sa isi dea demisia.

A noua zi de proteste din fata Palatului Cotroceni s-a incheiat, la aceasta ora. Aproximativ 200 de oameni au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis.

Manifestantii, cu steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum "Jos DNA, Politia politica", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat" au huiduit si au scandat ”Demisia”.

Duminica seara, circulatia rutiera a fost blocata la intersectia dintre bulevardele Eroii Sanitari si Gheorghe Marinescu, unde au protestat pana la 1.000 de persoane, relateaza News.ro.

Recordul de participanti la manifestatia de la Cotroceni a fost putin peste 2.000. Miercuri seara, presedintele Klaus Iohannis a mers in mijlocul protestatarilor, incercand sa aiba un dialog cu ei. "Suntem cu totii romani", le-a spus manifestantilor presedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de cateva minute. Oamenii l-au huiduit si i-au reprosat ca a dezbinat tara, strigand "Demisia". Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook ca intelege sa isi exercite mandatul de presedinte ascultand vocea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor si ca este "absolut firesc sa existe diferente de pareri", fiind dreptul fiecarui cetatean sa-si exprime convingerile pasnic si civilizat.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.