Protestul din Piata Victoriei, la care au participat apoximativ 3.000 de persoane, pentru a douasprezecea seara la rand, s-a incheiat dupa aproape cinci ore, timp in care oamenii au scandat in ritm de tobe "DNA, sa vina sa va ia", "Zi de zi aici vom fi" si "Hotii”.

De asemenea, peste 6.000 de oameni au protestat in mai multe orase din tara, in pofida frigului. Cele mai multe persoane au iesit in strada la Sibiu, Cluj si Brasov. In fata Palatului Cotroceni, aproximativ 400 de oameni - sustinatori ai Guvernului Grindeanu - au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis, protestul incheindu-se dupa aproape trei ore.

Timp de aproape cinci ore, cateva mii de oameni au scandat, in Piata Victoriei din Capitala, "Demisia", "Rezistam, nu plecam", "Uniti, salvam toata Romania", "PSD ciuma rosie", "Zi de zi aici vom fi”, "Romania, trezeste-te!", "La inchisoare, nu la guvernare".

De asemenea, oamenii au scandat in ritm de tobe si de tamburine "DNA, sa vina sa va ia" si "Hotii”.

Ei au huiduit si au suflat in vuvuzele, transmite News.ro.

Mai multi manifestanti au desfasurat un steag tricolor de mari dimensiuni, cu care s-au plimbat prin multime.

Oamenii au agitat steaguri si au afisat pancarte pe care scria "Intrebare: Ce nu ati inteles din sintagma «Abrogati si plecati»?”, "Somnul natiunii naste monstri”, "CCR, rusine! N-ai judecat pentru Romania!”, "M-am saturat sa fiu condus de cleptomani si mincinosi! #Rezist”, "Votati OUG 14”, "Demisia! Nu putem sta sa va pazim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hotii la puscarie".

Protestatarii au inceput sa plece dupa ora 22.00, cand multimea a cantat imnul national, cu telefoanele aprinse.

Cel mai mare numar de participanti - aproximativ 3.000 - a fost in jurul orei 21.00.

Manifestantii au anuntat ca se vor intoarce in Piata Victoriei duminica, pregatind "Operatiunea tricolorul”. Ei si-au propus ca la ora 21.00 sa formeze un tricolor uman in fata Guvernului cu ajutorul materialelor sau hartiilor de culoare rosie, galbena si albastra.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Circulatia rutiera in Piata Victoriei a ramas deschisa in timpul protestului doar prin fata sediului Guvernului spre bulevardul Aviatorilor, celelalte strazi adiacente fiind inchise. La finalul manifestatiei, traficul rutier a fost redeschis.


Inaintea manifestatiei de sambata, aproximativ 30 de tineri au alergat in jurul cladirii Palatului Victoria, imbracati in echipament sportiv, unii dintre ei purtand steaguri. Participantii la "maratonul democratiei” au spus ca aceasta este forma lor de protest fata de Guvern si ca prin miscare vor sa inceapa "schimbarea Romaniei".

In cele 12 zile de proteste din Piata Victoriei, numarul record de manifestanti a fost atins duminica trecuta, peste 280.000 de oameni protestand chiar in ziua in care Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind codurile penale. Oamenii au spus ca nu vor renunta la proteste, pentru ca Guvernul a mintit, a facut un abuz adoptand o ordonanta de urgenta pentru a schimba prevederi din codurile penale, in beneficiul unor politicieni, si trebuie sa raspunda pentru ce a facut si sa isi dea demisia.

Protestele de la Cluj si Sibiu, la care au participat in total peste 6.000 de oameni, s-au incheiat cu intonarea Imnului National

Protestele de la Cluj si Sibiu, la care au participat in total peste 6.000 de oameni, s-au incheiat cu intonarea Imnului National si cu promisiunea unei noi actiuni. Duminica, la Sibiu, oamenii vor protesta prin cultura, citind pasage din diferite carti. Sute de persoane au iesit in strada si in alte orase din tara.
Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Aproximativ 400 de oameni - sustinatori ai Guvernului Grindeanu - au protestat in fata Palatului Cotroceni, unde au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis. Protestul s-a incheiat in jurul orei 8.45, cele cateva zeci de persoane care mai manifestau cantand imnul national. La aceasta ora, circulatia rutiera in zona a fost reluata.
Participantii la protestul de sambata seara de la Cotroceni si-au dat intalnire si duminica, la ora 18.00.

Circulatia rutiera a fost blocata, de la ora 18.30, la intersectia dintre bulevardele Eroii Sanitari si Gheorghe Marinescu, unde au protestat pana la 500 de persoane care au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis. Acestia au avut difuzoare din care s-au auzit melodii precum ”Noi suntem romani” si ”Doamne, ocroteste-i pe romani”. Oamenii au avut steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum Iohannis, demisia "Jos DNA, Politia politica", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat", "Ghinion, fa pasi". Manifestantii sufla in vuvuzele, au huiduit si au scandat ”Demisia”.

Citeste si:
Volodimir Zelenski, vizită istorică în România. Se va întâlni cu...
Volodimir Zelenski, vizită...

Aceasta a fost cea de a saptea zi de proteste in fata Palatului Cotroceni.

Recordul de participanti la manifestatia de la Cotroceni a fost putin peste 2.000. Marti, o parte a manifestantilor au venit la protest cu autocare si microbuze inmatriculate in judetul Dolj. Miercuri seara, presedintele Klaus Iohannis a mers in mijlocul protestatarilor, incercand sa aiba un dialog cu ei. "Suntem cu totii romani", le-a spus manifestantilor presedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de cateva minute. Oamenii l-au huiduit si i-au reprosat ca a dezbinat tara, strigand "Demisia". Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook ca intelege sa isi exercite mandatul de presedinte ascultand vocea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor si ca este "absolut firesc sa existe diferente de pareri", fiind dreptul fiecarui cetatean sa-si exprime convingerile pasnic si civilizat.

Citeste si:
Hoții au noi metode de înșelătorie în plină pandemie de coronavirus.
Hoții au noi metode de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.