Femeile care nu sunt foarte restrictive in privinta alimentatiei, pe timpul sarcinii, ar putea avea un travaliu mai usor, potrivit unui studiu publicat recent de Reuters.

Pentru studiul recent, oamenii de stiinta au compilat date de la mai multe cercetari efectuate in mediu controlat, randomizat, ce au comparat conditiile de desfasurare a travaliului si a urmarilor acestuia in cazul femeilor carora li s-a permis sa consume numai bucatele de gheata si apa si ale celor care au avut voie sa manance si sa bea putin mai mult, de la miere si sirop de curmale pana la alimente solide obisnuite, scrie Agerpres.

Oamenii de stiinta au analizat zece astfel de cercetari la care au participat in total 3.982 de femei aflate in travaliu si care au nascut un singur copil, numai pe cale naturala, nu prin operatie de cezariana, mai noteaza sursa citata.

Astfe, s-a descoperit ca femeile care aveau cele mai putin restrictive diete au manifestat si cel mai mic risc de complicatii, inclusiv de voma sau de inec in timpul anesteziei generale. De asemenea, ele au avut un travaliu relativ mai scurt — cu 16 minute, in medie — in comparatie cu cele a caror alimentatie era restrictionata.

Descoperirea oamenilor de stiinta subliniaza concluziile unui alt studiu efectuat anterior de aceeasi echipa, potrivit caruia femeile care primesc in travaliu mai multe lichide decat in mod normal nasc mai repede.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.