Tanti Lucretia, o casnica din Roman, a calatorit a ajuns joi seara in Piata Victoriei pentru a aduce un mesaj de unitate. Femeia este imbracata in straie traditionale romanesti si de descrie ca fiind "de la coada vacii".

Tanti Lucretia are 54 de ani si a venit tocmai din Roman la Bucuresti, pentru a transmite un mesaj de pace si unitate. Imbracata in straie populare, femeia tine in mana un steag, facut din voalul rochiei de mireasa a fiicei sale si este incaltata cu ghetele sotului.

Iata povestea ei, impartasita de o jurnalista de la Casa Jurnalistului.

"Doamna Lucretia (...) are 54 de ani, s-a autocaracterizat ca fiind o femeie "de la coada vacii" si a venit de la Roman "sa schimbe fata pietei". A decis sa calatoreasca la Bucuresti dupa ce a vazut la televizor protestele de la Cotroceni. O doamna povestea cum se cearta in fiecare seara cu fiul ei care protesteaza in Piata Victoriei.

Doamna Lucretia s-a gandit ca excursia ei poate preveni un conflict similar intre ea si copiii ei. Si-a convins sotul s-o lase sa parcurga peste 300 de km dupa ce i-a spus ca "Romania are nevoie de ea". Zice ca a venit la Bucuresti fiindca nu-i place dezbinarea dintre oameni.

Daca azi a venit in piata, maine merge la Cotroceni. N-are incotro, i-a promis sotului ca se intoarce sambata dimineata. "Nu e din ala care bate, e om bun."

Simte diferenta de opinie chiar si acasa. Ea si sotul au votat diferit, se uita la alte posturi la TV, dar cumva ajung la o intelegere. Au noroc ca stau la tara si tot timpul e ceva de facut prin grajd, pe la animale sau prin gradina. Sotul ei n-are nici cea mai vaga idee cum s-a pregatit Lucretia pentru excursia la capitala. S-a incaltat cu ciubotele lui sa nu se ude la picioare, steagul l-a facut din poalele rochiei de mireasa a fiicei plecata in Anglia, a luat umbrela de plaja ca suport pentru batul de la steag, s-a imbracat in portul national, pe furis, in gara si paltonul l-a indesat intr-o geanta. "El nu stie nimic, o sa vada acum la televizor". Cand am intrebat-o cum vrea sa linisteasca spiritele oamenilor si-a dus mana catre icoana Izvorului Tamaduirii pe care o poarta prinsa intr-un brau, la sold. "Si noi batranii trebuie sa ne mai calcam pe picior, dar si voi tinerii", se arata pe pagina de Facebook a Ruxandrei Patrascu.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.