Sapte tineri din Gorj au fost amendati de politia locala pentru cateva comentarii lasate la o postare pe Facebook.

Politia locala a explicat ca are dreptul potrivit legii sa aplice astfel de sanctiuni, dar a refuzat sa comunice in ce constau comentariile pe care le sanctioneaza. Postarea si comentariile au fost sterse intre timp.

Pandurul a cerut Politiei locale Targu Jiu sa spuna cati cetateni au fost chemati pentru a fi amendati, ce tip de comentarii sunt considerate ilegale si cum au fost identificati posesorii conturilor de facebook si adresele la care locuiesc, dar raspunsurile primite lasa de dorit.

Politia Locala Targu Jiu a explicat ca are dreptul sa aplice amenzi, deoarece Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat ca facebook este spatiu public. Ramane de vazut insa daca politistii locali au in fisa postului supravegherea paginilor de internet sau asigurarea linistii pe strazile orasului. Consilierul local Marcel Romanescu a anuntat ca va cere explicatii in prima sedinta de consiliu local.

„Un mesaj care spus pe strada (deci intr-un loc public), constituie o fapta ilicita, va avea aceleasi consecinte juridice si daca va fi postat pe Facebook. Reteaua de socializare Facebook nu poate fi asimilata unei casute postale electronice, mesajul fiind lansat undeva “la liber”, urmand ca el sa ajunga la toti cei care, pe baza algoritmilor de functionare al retelei sociale, il vor receptiona”, sustine Politia locala Targu Jiu, invocand decizia ICCJ.

Reprezentantii Politiei Locale spun ca persoanele sanctionate au fost identificate coroborand reteaua de socializare cu propriile constatari ale politistilor locali. Politia Locala Targu Jiu a fost intrebata daca are atributii pentru sanctionarea milioanelor de injuraturi care apar pe facebook in aceste zile la adresa lui Dragnea, Grindeanu sau Iohannis, dar nu a raspuns la intrebare.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.