Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a prezentat miercuri dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca in camera preliminara dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, anunta HotNews care citeaza Agerpres.

Presedintele Senatului nu a facut declaratii presei la intrare.

"Voi merge, desi am si motiunea de cenzura aici si este obligatia mea sa particip. O sa ma duc de dimineata. Nu stiu daca o sa pot sa termin pana la ora la care este sedinta de la ora 12:00 dedicata motiunii", spunea Tariceanu marti la Parlament.

Pe 28 noiembrie 2016, un judecator de la instanta suprema a respins toate cererile si exceptiile formulate de Calin Popescu-Tariceanu, fiind constatata legalitatea rechizitoriului intocmit de DNA. Tot atunci, magistratul a decis ca Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului Tariceanu, inculpat si el in acest dosar, sa fie judecat separat la Tribunalul Brasov.

Presedintele Senatului a facut contestatie la acea decizie, contestatie care se va judeca miercuri la Instanta suprema.

Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mincinoasa si favorizarea faptuitorului, iar Dorin Marian pentru marturie mincinoasa.

Procurorii DNA il acuza ca, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.