Cererea lui Victor Ponta de anulare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor a fot repsinsa marti ca neintemeiata.

Decizia nu este insa definitiva, ea putand fi atacata la instanta suprema.

In luna octombrie a anului 2016, Curtea de Apel a respins si cererea de suspendare a aceluiasi ordin, scrie hotnews.ro.

"Respinge exceptia inadmisibilitatii. Respinge actiunea ca neintemeiata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

"In baza acestui titlu, Victor Ponta a fost primit in randul avocatilor. Asa a primit si titlul de conferentiar. Ministerul Educatiei a ignorat si dispozitia Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice (CNECS) din 2012, care a hotarat ca nu a plagiat. CNECS era competent sa analizeze sesizarile si contestatiile privind inclusiv plagiatul. S-a dorit o sanctionare a reclamantului. Persoana petitionara devine si persoana care semneaza pentru retragerea titlului de doctor, vorbim de dl. Mircea Dumitru", a sustinut avocatul lui Victor Ponta in sedinta din 21 octombrie.

Avocatul s-a referit si la analiza din Baroul Bucuresti, care a suspendat o decizie privind excluderea din avocatura a lui Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.