Procesul in dosarul Colectiv a inceput cu o amanare, dupa un an si trei luni de la incendiul in care si-au pierdut viata 64 de persoane.

Procurorii au solicitat unificarea dosarelor Colectiv, pentru ca victimele sa poata fi despagubite. Asadar, dosarul in care sunt judecati patronii clubului Colectiv ar trebui sa fie trimis la Tribunalul Bucuresti in vederea conexarii cu cel in care este acuzat fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

La Judecatoria Sectorului 4 au fost citate 210 persoane, scrie digi24.ro.

In aprilie 2016 au fost trimisi in judecata cei trei patroni ai clubului Colectiv.

Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme, fiind acuzati de ucidere din culpa, vatamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Daniela Nita, administratorul firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nita, directorul firmei, si pirotehnistul Viorel Zaharia. Impreuna cu acestia au mai fost trimise in judecata firma care administra clubul si societatea care a vandut artificiile folosite la spectacol.

Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost arestati preventiv in 3 noiembrie 2015, iar la sfarsitul lunii decembrie au fost eliberati din arest preventiv si cercetati in arest la domiciliu, pana in martie 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.