Presedintele PMP, Traian Basescu a declarat, luni, la B1 TV, ca presedintele Iohannis ”a jucat perfect cartea punerii la zid” a PSD, iar mesajul pe care il va transmite, marti, Parlamentului, reprezinta o consemnare a victoriei.

”Pesedistii aroganti, ca intotdeauna. Ei sunt umili pana cand castiga; dupa ce au castigat, intervine aroganta. Dragnea a crezut ca toata lumea ea a lui si ca-i barbatul numarul 1 al tarii. Corect sau incorect, (...) Iohannis a jucat ireprosabil cartea punerii la zid a PSD, a jucat perfect”, a declarat Traian Basescu.

Intrebat daca Iohannis se duce marti la Parlament pentru a-si bifa victoria, Basescu a raspuns: ”Bineinteles! Si eu as face la fel.”

Presedintele PMP a spus ca nu a mers la proteste pentru ca a vrut sa evite escaladarea situatiei, trecand si el prin momente similare in vremea cand era presedinte al Romaniei.

”Faptul ca li se striga «La puscarie» cand Ponta cu liberalii adunau pe stadioane oameni care strigau «Basescu la puscarie» Dumnezeu nu bate cu parul. In 2011 au adus 50.000 de oameni in Capitala, iar Ponta striga ca un descreierat ca jandarmii au glont pe teava si ca vor sa traga in ei. Dincolo de niste probleme personale pe care le am, am fost retinut pentru ca am trait momente in care niste ticalosi de politicieni incitau mintind”, a spus Basescu.

Klaus Iohannis se adreseaza Parlamentului, marti, de la ora 12, cu un mesaj legat de modificarea codurilor penale si de reactiile generate de aceasta. Liderii coalitiei guvernamentale i-au cerut ca mesajul sa contina si un apel la calm, in contextul amplelor proteste in mai multe orase ale tarii.

Presedintele Iohannis a trimis, vineri, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului prin care le-a adus la cunostinta intentia sa. "Doresc sa adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificarile aduse de catre Guvern legislatiei penale, precum si la evenimentele generate de acestea. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Va rog sa primiti asigurarea intregii mele consideratii", se arata in scrisoare.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Chiar daca Guvernul a aborgat mult contestata OUG 13/2017, presedintele va aborda acelasi subiect pe care l-a anuntat initial. ”Maine, la ora 12:00, ma voi adresa Parlamentului Romaniei. Modificarile legislatiei penale initiate de Guvern, care au generat o puternica reactie civica, trebuie aduse in atentie si de la tribuna Legislativului. Va invit sa ma urmariti!”, a scris presedintele, luni, pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.