Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica de precipitatii insemnate cantitativ, ninsori moderate la munte si in Moldova.

Astfel, in intervalul 07 februarie, ora 02.00 - 09 februarie, ora 06.00, "temporar se vor semnala precipitatii in toate regiunile. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar in Moldova, Dobrogea, Muntenia si in zonele deluroase si montane din restul teritoriului, pe arii restranse 30...40 l/mp".

Meteorologii atentioneaza ca "in cursul noptii de luni spre marti (6/7 februarie) si pe parcursul zilei de marti (7 februarie), va ploua pe arii extinse". Exceptie va face jumatatea de nord a Moldovei si zona montana inalta, unde vor predomina ninsorile", noteaza digi24.ro.

"Incepand din cursul noptii de marti spre miercuri (7/8 februarie), in cea mai mare parte a Moldovei si in zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

In restul teritoriului vor fi precipitatii mixte, iar in sud-estul tarii, incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vantul va avea intensificari temporare in sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...55 km/h".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.