Protestele fata de Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale continua in weekend, cand este asteptat cel mai mare numar de participanti. Un "mars al copiilor” a avut loc sambata dimineata, cand 5.000 de parinti cu copii au mers in fata Guvernului, cu pancarte si baloane. Din Piata Victoriei, unde pe parcursul zilei sunt asteptate mii de persoane, se va pleca in mars pana in Piata Constitutiei, unde manifestantii vor sa formeze un lant uman in jurul Parlamentului. Atat sambata, cat si duminica, in Capitala sunt asteptati oameni din toata tara - "toate drumurile duc la Bucuresti".

UPDATE 21:51 Un nou record a fost atins. Numarul personelor care se afla in strada a ajuns la 330.000.

UPDATE 21:26
Numarul manifestantilor a crescut la 170.000.

UPDATE 20:29
120.000 de oameni s-au adunat la Guvern.

UPDATE 19:15
Manifestantii au tinut un moment de reculegere in Piata Revolutiei, au scandat "Cinste lor, eroilor" si au intonat imnul

UPDATE 18:57
40.000 de oameni se indreapta in mars spre Guvern.

UPDATE 18:17
Lant uman format din 30.000 de persoane in jurul Parlamentului.

UPDATE 18:09 Un numar de 25.000 de oameni au inconjurat Palatul Parlamentului, intr-un lant uman cum nu a mai avut loc in Romania. De aici, ei se vor intoarce in Piata Victoriei.

UPDATE 17:32 Numarul manifestantilor a crescut la 20.000.

UPDATE 17:18 Circa 17.000 de protestatari se indreapta spre Parlament.

UPDATE 16:30
Aproximativ 14.000 de oameni au plecat in mars spre Parlament

UPDATE 14:49 Sunt 12.000 de oameni in fata Guvernului.

UPDATE 13:01 Numarul copiilor si parintilor prezenti care s-au adunat in Piata Victoriei a ajuns la 7.000

UPDATE 12:19 5.000 de parinti si copii s-au adunat in Piata Victoriei.

UPDATE 11:42 Peste 500 de parinti si copii cu steaguri, vuvuzele, pancarte si jucarii protesteaza in Piata Victoriei

Protestele continua: "Marsul copiilor" si lant uman in jurul Parlamentului. In Capitala sunt asteptati mii de oameni din toata tara

Sambata dimineata, incepand cu ora 11.00, parintii sunt asteptati cu copiii in Piata Victoriei, pentru un "mars al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri si bomboane. "Sambata dimineata ne trezim cu cei mici si facem educatie pentru democratie", este apelul la manifestatie.

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sambata, asa cum ne-ati propus, hai sa luam copiii de mana, in brate, in carucioare, pe umeri si sa facem cel mai pasnic si colorat protest!”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

De la ora 13.00, oamenii sunt chemati la protest in Piata Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma sa porneasca in mars spre Parlament, pentru a face un lant uman in jurul cladirii.

Atat sambata, cat si duminica in Capitala sunt asteptati sa protesteze mii de oameni din toata tara

Duminica, la "cel mai mare protest impotriva ordonantelor de urgenta”, asa cum este numit pe pagina evenimentului, in fata Guvernului sunt asteptati manifestanti din toata tara, fiind programat ca la ora 20.00 atat in tara, cat si in diaspora, in piete sa fie intonat imnul de stat, iar o ora mai tarziu "fiecare participant la manifestatiile din toate orasele tarii si din diaspora va ridica spre cer propria lumina aprinsa”. Pana sambata dimineata, aproape 40.000 de oameni isi anuntasera prezenta la eveniment.

Conform mesajelor de pe paginile de Facebook ale evenimentelor pentru proteste, manifestantii planuiesc sa imparta diverse flyere pentru promovarea protestelor din weekend si sa puna pancarte cu mesaje in geamuri, la propriile case.

Citeste si:
Orban: pentru mine democrația este fundamentală; declarațiile lui...
Orban: pentru mine democrația...

Mai multe institutii, dar si persoane fizice din Bucuresti vin in sprijinul manifestantilor, oferind cazare celor care ajung in Capitala din alte judete ale tarii.

Astfel, la Club Diamond Kids parintii isi pot lasa copiii si in weekend si se ofera cazare pentru parintii veniti cu copii din alte judete. Gradinita Tom Sawyer primeste copiii de peste doi ani, chiar si peste noapte, rugand, insa, parintii sa aduca haine de schimb si gustari, scrie News.ro.

Mai ofera cazare pentru cei veniti din alte orase: Bucur’s Shelter Hostel, Hostel Little Bucharest, Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest si Visini Hub, dar si zeci de bucuresteni.

Pe Facebook a fost creat un grup pentru persoanele din alte judete ale tarii care participa la protestele anuntate in aceste zile in Capitala. Pe pagina grupului "Cazare gratuita si solidaritate pentru protestatari din afara Bucurestiului” pot fi gasite anunturi cu privire la ofertele de cazare sau chiar si transport. ”Gazduim, in limita a 4 locuri, pe oricine este din provincie si intentioneaza sa participe la protestele din zilele acestea, insa nu are unde sta”, ”Casa mea, apartament 3 camere, e si a voastra (pentru provincie)” si ”Ofer cazare pentru trei persoane, in Bucuresti, pe perioada nedeterminata, mai exact pana ii dam jos”, sunt o parte dintre anunturi.

Citeste si:
Susținători și parlamentari AUR, protest în fața Palatului...
Susținători și parlamentari...

In ceea ce priveste alimentele si bauturile calde, la Jerry’s Pizza, restaurantul de pe bulevardul Magheru, cu parola "alta intrebare” este oferita o felie de pizza, in limita stocului disponibil. Re:Modelieri, din zona Pietei Victoriei, ofera ceai cald manifestantilor dupa ora 18.00, iar Share Cafe imparte toata ziua, sambata si duminica, ceai cald protestatarilor din fata Guvernului. La Atelieri Pinion, cine vine cu o poza cu el de la protest, primeste o cafea din partea casei, iar la Green Hours se ofera ceai gratuit pentru manifestanti. La Pain Plaisir, de pe strada Barbu Delavrancea, manifestantii primesc o portie de biscuiti gratis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.