Custodele Coroanei romane, principesa Margareta, le transmite romanilor un mesaj in care subliniaza ca respectarea legalitatii nu este o chestiune teoretica si ca democratia nu este la adapost pentru totdeauna, spunand ca "viata noastra trece printr-un moment de cumpana" si ca este vital ca societatea civila sa vegheze la corecta folosire a puterii institutionale.

Romani, viata noastra trece printr-un moment de cumpana. Ratacirea noastra nu are doar o cauza politica. Obiceiul exercitarii puterii dupa bunul plac a trecut de la o generatie la alta, de mai multe decenii incoace, in istoria noastra. Aceasta trista realitate nu are legatura cu alegerile si nici cu alternanta la putere. Adesea, oamenii cu inalte pozitii au convingerea ca subordonarea institutiei este o dovada de luciditate, iar etica este apanajul celui slab”, a scris Custodele Coroanei romane intr-un mesaj transmis joi.

Ea mai spune ca Romania este o tara europeana ca oricare alta, dar conditiile grele pe care a trebuit sa le infrunte romanii in timpul dictaturii comuniste au lasat urme in mentalitate.

"Respectarea legalitatii nu este o chestiune teoretica, cu un aspect de zi cu zi al existentei noastre, publice si private. Respectam Constitutia, legile, traditiile si avem o conduita morala pentru noi insine, spre binele familiei noastre, nu pentru ca ne indeamna partenerii europeni sau trans-atlantici”, mai arata principesa Margareta.

Aceasta mai spune ca este vital ca societatea civila sa vegheze la corecta folosire a puterii institutionale.

Lumea ultimilor ani ne-a aratat ca democratia nu este la adapost pentru totdeauna. Societatea isi castiga in fiecare zi dreptul de a avea un viitor liber. De aceea, este vital ca societatea civila sa vegheze la corecta folosire a puterii institutionale. Este inaltator sa vezi ca romanii pastreaza nobila traditie de a lupta pentru principii si idealuri. Nadajduiesc sa vad Statul roman alcatuit din institutii solide si servit de oameni care sa se respecte pe ei insisi. Doar atunci vom fi cu adevarat liberi”, scrie in final principesa Margareta, Custodele Coroanei romane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.