Sindicatul din Romatsa solicita Guvernului sa retraga Ordonanta 13/2017 care modifica Codul penal si Codul de Procedura Penala, potrivit unui comunicat de presa.

Sindicatul arata ca se raliaza comunicatului CNS „Cartel ALFA” si sustine protestul public ȋndreptat impotriva adoptarii prin Ordonanta a modificarilor la Codul Penal si Codului de Procedura Penala.

"Consideram si noi ca adoptarea de prevederi in acest domeniu prin ordonanta de urgenta si fara a respecta procedura de avizare prealabila, contrar atat reactiei publice vehemente cat si pozitiei institutiilor statului care s-au exprimat impotriva, precum si in lipsa avizului Consiliului Superior al Magistraturii, este un act brutal si sfidator din partea Guvernului, care nu poate si nu trebuie sa fie acceptat intr-o societate democratica", mai sustin sindicalistii Romatsa.

"Nu in ultimul rand, prevederile OUG 13/2017 relative la abuz si neglijenta in serviciu afecteaza distructiv raporturile de munca si genereaza temeri, instabilitate si nesiguranta a locului de munca pentru orice salariat corect si onest supus presiunilor ierarhice", se arata in comunicatul Romatsa citat HotNews.

Reamintim ca si politistii au fost chemati la protest de catre sindicatul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.