Un nou protest fata de proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale este anuntat pe Facebook pentru duminica, in Piata Universitatii, organizatorii luand in calcul organizarea unui protest si miercuri, in functie de deciziile pe care le va lua Guvernul.

Organizatorii spun ca bucurestenii sunt asteptati duminica, la ora 17.00, la Universitate, de unde vor porni in mars la ora 18.00.

Ei iau in calcul organizarea unui protest si miercuri, in functie de deciziile pe care le va lua Guvernul.

"Miercuri iesim in strada in cazul in care anuntul ministrului este unul care nu tine cont de ce au cerut strada si multe alte organizatii si institutii. Punctele pe care am stabilit ca nu le negociem raman de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri. 50.000 de oameni din Bucuresti au spus clar ca nu doresc amnistia si gratierea. Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu sa propuna legi aberante care sunt in avantajul unor persoane. Daca alege, totusi, sa treaca acesta lege... atunci o sa obtinem pasnic inclusiv demisia acestui Guvern”, se arata pe pagina evenimentului, potrivit News.ro.

Peste 45.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Bucuresti si alte zeci de mii in mai multe orase din tara fata de cele doua proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestatii din Romania de dupa 1990. A fost al doilea week-end consecutiv cand mii de oameni au protestat fata de cele doua proiecte, in urma unui apel pe Facebook.

Surse Hotnews: Dezincriminarea abuzului in serviciu si conflictului de interese vor trece prin OUG, miercuri

Hotnews a scris, marti, citand surse politice, ca modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala se vor face prin ordonanta de urgenta si va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri. Potrivit surselor citate, a fost eliminata conditia plangerii prealabile a institutiei pentru ca fapta de abuz in serviciu sa constituie infractiune si a mai scazut pragul prejudiciului, stabilit inital la 200.000 de lei. Pe de alta parte, masura gratierii ar urma sa fie propusa intr-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.