Conform unei hotarari adoptate luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dresura de animale a fost eliminata din programul de activitate a Circului Globus, informeaza ziare.com.

"Exista spectacole de circ, cum este Cirque du Soleil, care are numai numere de acrobatie, sunt circuri care nu folosesc animale si care au renume si reputatie de talie mondiala. Sper sa analizati cu foarte mare atentie acest proiect", a sustinut edilul Capitalei la inceputul sedintei CGMB.

Proiectul a fost adoptat cu 47 de voturi pentru, niciunul impotriva si nicio abtinere.

Gabriela Firea
a declarat ca animalele vor fi relocate, iar o parte dintre acestea ar urma sa ajunga la gradina zoologica. Unele animale ar putea fi folosite in anumite expozitii, posibil tot in cadrul circului, insa nu in cadrul spectacolelor.

Aceasta decizie survine dupa ce un incendiu puternic a izbucnit pe 12 ianuarie, in urma caruia au murit 11 animale: patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri si trei caini.

La o zi dupa izbucnirea incendiului primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe directorul de la Circul Globus, Victor Coman.

Citeste si: Incident la Circul Globus. Un acrobat a cazut de la mare inaltime in timp ce executa "roata mortii"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.