Inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014, Klaus Iohannis a fost invitat, pe 28 octombrie, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV unde a vorbit, printre altele, despre gratiere si amnistie.
Klaus Iohannis a fost intrebat, atunci, despre planurile pe care le are, in cazul in care va deveni presedintele Romaniei, scrie stirileprotv.ro.

"Vreau sa schimb felul in care se face politica in Romania. Vreau sa fiu alt presedinte. Presedintele trebuie sa fie un exemplu de comportament public. Pe de alta parte, vreau sa fiu un presedinte mediator si integrator. Dincolo de aceste lucruri, evident ca intervin aspectele clasice ale functiei de presedinte. Vreau sa fiu garantul unei justitii independente si a unui stat de drept"
, spunea el, atunci.

Intrebat cum va face acest lucru, Iohannis a raspuns: "Foarte simplu. Veghind asupra justitiei. Sa nu apara imixtiunea politicului si presedintele este cel care chiar poate sa garanteze. Si tot in domeniul garantarii, un exemplu foarte concret, eu nu voi gratia pe niciun politician care a fost condamnat pentru acte de coruptie. Simplu. Nu voi promulga o lege a amnistiei si a gratierii".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.