Un medic, doua asistente, doi farmacisti si administratorul unei farmacii au fost retinuti de procurorii din Ialomita, intr-un dosar de fraude cu retete false. Cei sase sunt suspectati ca au falsificat peste 4.500 de retete, decontand, prin intermediul farmaciei, sume de peste 600.000 de lei.

Politistii, sub coordonarea procurorilor, au retinut, miercuri, sase persoane intr-un dosar de inselaciune, spalare a banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata, frauda informatica, fals si complicitate la fals intelectual, uz de fals si complicitate la inselaciune.

Anchetatorii suspecteaza ca, in perioada 2010 – 2014, cei sase ar fi falsificat 4.508 retete medicale, care au fost decontate prin intermediul unei farmacii, provocand un prejudiciu de 667.000 de lei.

De asemenea, in perioada 2013 – 2014, ar fi fost introduse in evidente retete falsificate, emise de un cabinet medical. In 2013, administratorul farmaciei ar fi facut zece transferuri bancare in valoare de 80.000 de lei, bani proveniti in urma decontarii retetelor false, in scopul de a ascunde sau disimula originea ilicita a acestora, mai arata anchetatorii.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro ca este vorba despre un medic, doua asistete medicale, administratorul unei farmacii si doi farmacisti.

Miercuri, politistii au facut in acest dosar sapte perchezitii in orasul Tandarei, din judetul Ialomita, si in comuna Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta. In urma descinderilor, politistii au ridicat inscrisuri, calculatoare si suma de 37.000 de lei, in vederea administrarii probatoriului.

In cursul zilei de joi, cei sase suspecti retinuti vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.