Consiliul Superior al Magistraturii va analiza, miercuri, solicitarea Ministerului Justitiei privind avizarea proiectelor de ordonanta de urgenta privind gratierea unor pedepse si pentru modificarea si completarea Codurilor penale.

"In sedinta din data de 25 ianuarie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza solicitarea Ministerului Justitiei privind avizarea Proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala si a Proiectului de Ordonanta de Urgenta pentru gratierea unor pedepse", se arata intr-un comunicat al CSM citat de Agerpres.

Pe 19 ianuarie, CSM anunta ca proiectele de acte normative au fost comunicate pentru analiza si consultare tuturor instantelor si parchetelor din Romania, precum si asociatiilor profesionale ale magistratilor, conform HotNews.ro.

"Punctele de vedere ale entitatilor mentionate vor fi transmise Consiliului pana la data de 25 ianuarie, in vederea centralizarii si sintetizarii, urmand ca acestea, impreuna cu punctul de vedere al Directiei Legislatie, Documentare si Contencios din cadrul Consiliului, sa fie analizate in cadrul unei sedinte a Comisiei numarul 1 - 'Legislatie si cooperare interinstitutionala', anterior dezbaterii plenului Consiliului", se arata in comunicatul CSM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.