Premierul Sorin Grindeanu spune, in mesajul adresat cu ocazia zilei Unirii Principatelor, ca acum este nevoie de solidaritate in Romania, la fel cum a fost nevoie si in 1859, si afirma ca intre cetatenii Romaniei trebuie consolidate sau recladite "noi punti" in acest moment.

"24 ianuarie reprezinta una dintre cele mai importante date din calendarul acestui popor. Astazi se implinesc 158 de ani de la unul dintre cele mai vii momente din istoria neamului romanesc: Unirea celor doua Principate, Moldova si Tara Romaneasca, in urma alegerii unui singur domn, atat la Iasi, cat si la Bucuresti, in persoana lui Alexandru Ioan Cuza", spune Grindeanu.

El afirma ca ziua de 24 ianuarie 1859 reprezinta inceputul oficial al statului modern romanesc, "primul si cel mai important pas catre crearea unei Romanii a tuturor romanilor, dar, in egala masura, un moment al concordiei", scrie News.ro. "Fara acest prim pas, care a dat romanilor un camin in jurul caruia sa se adune, un stat care sa-i reprezinte si sa-i apere, nimic din ceea ce avea sa se intample mai tarziu nu ar fi fost posibil", mai spune el.

Premierul cere solidaritate, asa cum a fost si in 1859, 1916, 1918 sau in 1989

"O solidaritate cladita nu doar in jurul unor persoane sau institutii, ci mai ales in jurul unor valori si al unor obiective nationale. Tocmai de aceea, cred ca intre cetatenii Romaniei trebuie consolidate sau chiar recladite noi punti. Intre diversele regiuni ale tarii trebuie intarite si inmultite legaturile astfel incat Romania sa respire intr-un ritm unic al dezvoltarii. Sa indraznim sa credem in romani si in Romania!", conchide el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.