Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris, sambata, pe Facebook, despre incendiul din clubul Bamboo, ea sustinand ca „vinovatia” este a unei parti a statului roman, „fie din cauza ineficientei, fie din cauza coruptiei”.

„Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc! Vinovatia e a unei parti a statului roman, fie din cauza ineficientei, fie din cauza coruptiei. Institutiile romanesti, multe din ele, au moduri de functionare anacronice, se pun in miscare doar dupa o nenorocire sau dupa ce presa sesizeaza un derapaj. Care a fost primul instinct al statului dupa Colectiv? Strict o abordare de imagine - un val de controale si blocarea autorizatiilor”, a scris liderul PNL.

Raluca Turcan a mai spus ca „o parte a statului e complice, iar o alta parte a statului, prin medici si pompieri, salveaza, atunci cand poate si cand nu e prea tarziu”.

Modernizarea sistemului public, in sensul eficientizarii lui, trebuie sa fie o prioritate a oricarui guvern. E o drama sa constatam ca nenorocirea de la Colectiv e repetabila si ca unele institutii doar constata si nu fac ce trebuie sa impiedice ca o asemenea nenorocire sa mai fie vreodata posibila in Romania”, a conchis Raluca Turcan.

41 de oameni au ajuns la spital dupa incendiul din Bamboo

Clubul Bamboo din Capitala a fost mistuit de un puternic incendiu sambata dimineata. Un numar de 41 de persoane aflate in clubul Bamboo au ajuns la unitatile de primiri urgente ale spitalelor din Bucuresti, iar zece dintre acestea au fost internate, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, care a facut apel la cei care se aflau in club ca in cazul in care au dureri de cap, vertij sau orice alte simptome sa mearga de urgenta la spital sau sa sune la Ambulanta.

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune ca nu exista nicio autorizatie emisa de catre primarie pentru Clubul Bamboo, precizand ca administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizatiei de functionare, dar acesta era incomplet si a fost retras pentru completare.

El a precizat ca clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizatiei termenul a fost prorogat pana in iunie 2017.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.