Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat vineri decesul fostei judecatoare Sofica Dumitrascu.

"Consiliul Superior al Magistraturii isi exprima profundul regret pentru incetarea din viata, dupa o grea suferinta, a doamnei Sofica Dumitrascu, fost judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ne exprimam, totodata, inalta apreciere pentru intreaga sa activitate profesionala pusa in slujba justitiei romane si transmitem sincere condoleante familiei indoliate. Dumnezeu sa o odihneasca!", a transmis CSM.

Cine este Sofica Dumitrascu

Sofica Dumitrascu este cea care, in aprilie 2006, a decis eliberarea lui Omar Hayssam pe motive medicale. Acesta a reusit sa fuga din Romania la scurt timp, eveniment ce a dus la demisia procurorului general de atunci, Ilie Botos, si a sefilor serviciilor de informatii.

Sofica Dumitrascu a facut parte si din completul de judecata care l-a condamnat pe Hayssam la 20 ani inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak. In iulie 2013, Omar Hayssam a fost adus in tara si incarcerat.

In 2009, judecatoarea a promovat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care s-a pensionat in anul 2014. A activat apoi ca avocat, unul dintre clientii sai fiind Gigi Becali, scrie Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.