Unele dintre animalele care au scapat din incendiul de la Circul Globus vor avea in curand o noua viata.
Dupa ce ani la rand au stat in custi, acum vor fi duse in rezervatii din Africa, unde vor avea hectare intregi in care sa traiasca.

Si este posibil ca toate necuvantatoarele de la Circul Globus sa aiba aceeasi soarta fericita, in cazul in care Primaria Capitalei va interzice spectacolele cu animale, relateaza Digi24.

Doi tigri bengalezi pe nume Birlic si Amza, precum si tigrul siberian Luca, au supravietuit incendiului izbucnit saptamana trecuta la un adapost al circului, iar animalele au fost duse la Gradina Zoologica din Bucuresti, alaturi de o camila, un zebu si doi iaci.

"In prima faza au avut un sindrom febril. Sunt supuse la diverse tratamente, sa spun asa, ajutatoare. Cu suplimente de hrana, cu vitamine minerale, cu antiinflamatoare, cu antibiotice", a declarat medicul veterinar al Gradinii Zoologice, Codrut Visoiu.

Aceste animale vor ajunge in Africa si nu vor mai participa niciodata la spectacole de circ, transmite Ziare.com.

Necuvantatoarele vor merge "in rezervatii, sanctuare, cu care noi avem legatura sau pe care chiar le detinem. In orice caz, intr-un mediu cat mai apropiat de nevoile speciilor din care fac parte", a spus Kuki Barbuceanu, director de programe al Fundatiei Vier Pfoten.

"Standardele din Africa, de exemplu, spun ca pentru un tigru un spatiu minim este de doua hectare. Deci va puteti imagina ca vor sta pe niste hectare", a adaugat acesta.

In schimb, leii si tigrii stateau in custi de 11 metri patrati in adaposturile Circului Globus si, uneori, doua feline imparteau acelasi spatiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.