Cand aleg universitatea la care sa studieze, cei mai multi tineri trec cu vederea un aspect important: cum arata campusul si caminele in care vor locui.

Cazarea este un factor esential in asigurarea unei bune educatii. Studiile arata ca tinerii absolventi ai unor facultati care au campusuri la standarde inalte au o satisfactie mai mare in legatura cu viata lor academica si au sanse mai mari sa obtina un job bun dupa terminarea cursurilor. Asadar, nu este surprizator ca cele mai bune universitati din lume sunt cele care le ofera studentilor conditii de cazare excelente.

Prin comparatie, facultatile din Romania mai au enorm de mult pana cand vor ajunge sa le ofere studentilor o experienta placuta in caminele studentesti. De numeroase ori, studentii nemultumiti au reclamat conditiile precare din caminele facultatilor. Totul a culminat cu o scrisoare deschisa adresata presedintelui tarii, in care studentii au deplans lipsa caldurii sau a apei calde, numind caminele publice „adevarate focare de infectie”, relateaza Wall-street.ro.

„Daca doresc Internet in camine, studentii sunt obligati sa incheie contracte cu un 'anumit' furnizor de Internet, soarecii si gandacii sunt la ei acasa in caminele si campusurile universitatii, persoane care nu studiaza la UB ocupa clandestin locurile studentilor in camine, baile din camine si facultati nu au sapun sau hartie igienica, fiindca acestea sunt furate de angajatii universitatii, iar abuzurile sunt omniprezente. Studentii stau de multe ori zile in sir fara apa calda sau caldura, universitatea motivand ca e vina furnizorilor, dar fara sa ii traga pe acestia la raspundere", arata scrisoarea deschisa.

In aceste conditii, singura optiune a studentilor care doresc sa locuiasca intr-un spatiu curat, civilizat, cat mai apropiat de conditiile din afara este sa apeleze la caminele particulare. Unele dintre acestea le ofera studentilor camere de camin cu baie proprie, spatioase si curate, sali de studiu si de fitness, biblioteci moderne, clinici medicale, terenuri de sport, curatatorie, iar in campusuri se gasesc si cafenele sau restaurante, pentru ca studentii sa poata socializa in voie. Este si cazul complexului studentesc West Gate Studios, care a fost construit dupa ce Liviu Tudor, presedintele Genesis Development, a vizitat mai multe camine din diverse tari, precum Franta, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Dintre toate, SUA este tara cu cele mai multe campusuri care nu lipsesc din topurile anuale si despre care studentii au numai cuvinte bune de spus. Nu este deloc de mirare, avand in vedere cum arata cele mai frumoase campusuri din SUA:

Universitatea Harvard, Boston, SUA

Infiintat in 1636, campusul Universitatii Harvard este cel mai vechi din America. Intr-un aer surprinzator de urban si modern, aici se gasesc 12 case rezidentiale, care servesc drept unitati de cazare pentru studentii uneia dintre cele mai bune universitati din lume. Tinerii au la dispozitie o biblioteca uriasa, o sala de mese, birouri personale pentru tutori si studentii din anii terminali, dar si multe alte facilitati.

Kenyon College, Ohio

Universitatea Kenyon este renumita pentru echipele sale de inot si sarituri in apa, insa si pentru campusul sau pitoresc, cu cladiri in stil renascentist si gotic, care au inspirat de-a lungul anilor sute de arhitecti. Cu o structura impozanta si impresionanta, Old Kenyomn Hall, construit in 1827, este cea mai veche cladire in stil gotic din SUA, iar peisajul rustic atrage mii de vizitatori anual.

Citeste si:
10 cele mai scumpe apartamente din lume
10 cele mai scumpe...


Sursa foto: Ransom Hall, Kenyon College

Universitatea Pepperdine, Insulele Catalina

Insulele Catalina sunt o atractie pentru mii de turisti, insa studentii de la Universitatea Pepperdine au parte zilnic de peisajele superbe, cu coaste stancoase si cu o privelijste memorabila a Oceanului Pacific. Pepperdine are si unele dintre cele mai bune camine din SUA, cu camere spatioase, curatenie impecabila si camere de studiu pentru cei care au nevoie de liniste pentru a se pregati de examene.


Sursa foto: divanov/ Shutterstock.com

Universitatea Mississippi, Mississippi

Intins pe 800 de hectare, campusul Universitatii Mississippi pare un loc magic, cu paduri intinse, gazon perfect taiat, poteci si cladiri cu o arhitectura impresionanta. Caminele le ofera studentilor conditii exceptionale, cu biblioteci, sali de studiu si curatatorie, iar facultatea este la o distanta de doar 15 minute de unitatile de cazare.

Citeste si:
SNSPA oferă cazare pentru refugiații din Ucraina
Şcoala Naţională de Studii...


Sursa foto: mnapoli/ Shutterstock.com

Universitatea Elon, Carolina de Nord

Locul pe care este asezat campusul Universitatii Elon a fost, in trecut, o gradina botanica superba, care este folosita acum atat ca resursa educationala, cat si ca spatiu recreational pentru studenti. Localizat in centrul Carolinei de Nord, acest campus le asigura studentilor sai o educatie de exceptie si a fost numit cel mai bun din lume atat de catre Princeton Review, cat si de New York Times. De asemenea, campusul a servit si drept loc de filmare pentru mai multe productii cinematografice.


Sursa foto: Bryan Pollard/ Shutterstock.com

Aceste campusuri au avut parte si de investitii masive, insa faptul ca arata atat de bine se datoreaza si unei preocupari constante a universitatilor de a le asigura studentilor un mediu placut de studiu si de a-i motiva sa termine cu brio cursurile.

Citeste si:
Un bărbat a fost acuzat de violarea fetiței de 10 ani care a fost...
Un bărbat a fost acuzat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.