Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Neamt, Elena Preda, a declarat, pentru News.ro ca, vineri, parintii unei eleve de 16 ani de la Grupul Scolar ”Mihail Sadoveanu” din comuna Borca au depus o sesizare la Politie in care se arata ca fata a fost violata.

In aceste conditii, politistii, coordonati de un procuror de la Parchetul Judecatoriei Bicaz, au dechis o ancheta pentru a stabili daca cele sesizate de fata sunt adevarate.

Ulterior, in urma audierilor, cei doi adolescenti, care frecventeaza scoala profesionala a unitatii de invatamant si invata intr-o clasa formata din doua grupe de specializari diferite, au declarat ca a fost vorba despre un act sexual consimtit, in conditiile in care profesorul cu care ar fi trebuit sa aiba ora lipsea.

Citeste si:

Potrivit reprezentantei ISJ Neamt, cei doi elevi erau singuri in sala, intrucat cealalta grupa a clasei se afla in alta sala unde lucra cu profesorul de la specializarea lor.

In aceste conditii, conducerea ISJ Neamt a dispus declansarea unei anchete la Grupul Scolar ”Mihail Sadoveanu” din Borca, profesorul care a lipsit de la ora urmand sa fie invitat in Comisia de disciplina a liceului.

De asemenea, Preda a precizat ca in prezent cei doi elevi sunt consiliati psihologic.