Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Neamt, Elena Preda, a declarat, pentru News.ro ca, vineri, parintii unei eleve de 16 ani de la Grupul Scolar ”Mihail Sadoveanu” din comuna Borca au depus o sesizare la Politie in care se arata ca fata a fost violata.

In aceste conditii, politistii, coordonati de un procuror de la Parchetul Judecatoriei Bicaz, au dechis o ancheta pentru a stabili daca cele sesizate de fata sunt adevarate.

Ulterior, in urma audierilor, cei doi adolescenti, care frecventeaza scoala profesionala a unitatii de invatamant si invata intr-o clasa formata din doua grupe de specializari diferite, au declarat ca a fost vorba despre un act sexual consimtit, in conditiile in care profesorul cu care ar fi trebuit sa aiba ora lipsea.

Potrivit reprezentantei ISJ Neamt, cei doi elevi erau singuri in sala, intrucat cealalta grupa a clasei se afla in alta sala unde lucra cu profesorul de la specializarea lor.

In aceste conditii, conducerea ISJ Neamt a dispus declansarea unei anchete la Grupul Scolar ”Mihail Sadoveanu” din Borca, profesorul care a lipsit de la ora urmand sa fie invitat in Comisia de disciplina a liceului.

De asemenea, Preda a precizat ca in prezent cei doi elevi sunt consiliati psihologic.