Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Bucuresti, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta pentru ca ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la DIICOT in solutionarea favorabila a dosarului in care acesta era cercetat. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a mai dispus revocarea masurii controlului judiciar pe cautiune pentru Dragos Basescu, instituita de procurori si mentinuta ulterior in timpul judecarii dosarului, scrie News.ro.

Dragos Basescu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in octombrie 2015, pentru trafic de influenta, impreuna cu omul de afaceri Ciprian Nistor.

In timpul judecarii cauzei la Tribunalul Bucuresti, Ciprian Nistor a ales procedura simplificata si a recunoscut faptele asa cum sunt descrise in rechizitoriu, iar in 5 mai 2016 a fost condamnat la trei ani inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. Nistor a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care in septembrie 2016 l-a condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare.

Din mai 2016, procesul a continuat pentru Dragos Basescu, judecata fiind incheiata dupa zece termene, in 10 ianuarie, cand pronuntarea a fost amanata pentru 17 ianuarie.

Sentinta de marti a Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Dragos Basescu a cerut un milion de euro pentru favorizarea unui om de afaceri

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragos Basescu, impreuna cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denuntator in cauza), 500.000 de euro pentru respingerea arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT. Dragos Basescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o solutie favorabila in cauza respectiva, dar si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.

"In sprijinul acestor pretentii, inculpatul Basescu Dragos a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus. Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, inculpatul Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la doi ani, in functie de evolutia dosarului", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.