Un botosanean care se afla de 4 ani la munca in strainatate a constatat ca a lucrat, cel putin in actele de la Fisc, timp de un an, ca medic in Dorohoi.

Mihai Turetchi, de profesie tamplar, a constatat la revenirea in tara ca, in perioada ianuarie 2015-ianuarie 2016, a inregistrat venituri semnificative, de peste 50.000 de lei, din functia de medic specialist la Spitalul Municipal.

Barbatul a venit in Romania pentru a obtine o adeverinta de venit, pentru a regulariza impozitele in Germania, tara in care lucreaza din 2013.

In momentul in care a solicitat la Administratia Finantelor Publice documentul care sa ateste ca nu a avut venituri in Romania, a aflat ca timp de 12 luni a fost inclus pe statul de plata al spitalului din Dorohoi.

"Nu am avut niciodata nicio relatie contractuala cu Spitalul Municipal Dorohoi. Nu stiu de unde au datele mele. Nu mi-am dorit sa fiu medic niciodata. (...) Am hartii date de institutiile statului prin care se atesta ca eu figurez ca angajat si chiar cu mariri salariale pentru merite deosebite. Am contactat un avocat si mi s-a spus ca sunt suspiciuni de comiterea unor infractiuni grave, incepand de la fals si uz de fals", a afirmat Mihai Turetchi.

Directorul spitalului din Dorohoi, Emilian Vamvu, sustine ca barbatul nu a fost niciodata angajat acolo si ca situatia a fost generata de o inversare a unor cifre din codurile numerice personale ale acestuia si ale unui medic.

"Acest cetatean nu a fost salariatul unitatii, fiind o greseala in CNP-ul unui salariat. Pe loc s-au facut declaratiile si eroarea a fost corectata", a precizat Vamvu citat de Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.