Barbatul care a furat doua diamante brute si doua inele in valoare totala de 5,2 milioane de euro, de la celebra casa de bijuterii ”De Grisogono” din Paris, are condamnari pentru jafuri in Franta, Italia, Germania, Turcia si Ungaria. Una dintre bijuteriile furate acum, un inel care i-a revenit romanului, a fost gasita de procurori la un dezvoltator imobiliar din Bucuresti.

George Ploscaru, acuzat ca in data de 30 decembrie 2016 a furat dintr-un showroom din Paris al marcii ”De Grisogono” bijuterii in valoare de peste 5 milioane de euro, are antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru fapte similare in Franta, Italia, Germania, Turcia si Ungaria, se arata in documentele procurorilor DIICOT care au obtinut arestarea preventiva a barbatului.

In fata anchetatorilor, George Ploscaru a refuzat sa dea orice declaratie, scrie News.ro.

Procurorii romani au obtinut probe impotriva romanului in patru zile si totodata au recuperat inelul cu diamente care i-a revenit acestuia in urma furtului.

A incercat sa vanda inelul cu diamante la Bucuresti

Conform anchetatorilor, Ploscaru a intrat in tara cu un autoturism, iar apoi a luat avionul de la Timisoara la Bucuresti, unde a incercat sa vanda inelul, negociind cu trei cetateni straini. Acestia i-au oferit 350.000 de euro, insa tranzactia nu s-a finalizat, deoarece barbatul a cerut pentru bijuterie 500.000 de euro.

Ploscaru a incercat sa lase inelul pe care nu a reusit sa il vanda la un prieten de-al sau, dar acesta si sotia lui au refuzat. Ulterior, bijuteria a ramas la un dezvoltator imobiliar din Bucuresti, care are mai multe apartamente in aceeasi scara de bloc si la care a fost gasit inelul, potrivit procurorilor. Acesta le-a spus anchetatorilor ca Ploscaru ii promisese ca va cumpara de la el un apartament.

Dezvoltatorul imobiliar care le-a predat procurorilor bijuteria a declarat ca Ploscaru i-a spus ca a dat ”lovitura de maestru” si ca ”a facut o bijuterie” fiind ”bagat in afacere de niste romi sarbi sau albanezi”. Barbatul le-a mai declarat anchetatorilor ca Ploscaru, care tinea inelul cu diamante impachetat in hartie, a spus ca acesta valoreaza cateva sute de mii de euro, ca vrea sa il vanda si ca se va intalni cu ”niste jidani” la un hotel din Bucuresti pentru a discuta despre tranzactie.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

De asemenea, in locuinta temporara a lui Ploscaru, in Bucuresti, procurorii au gasit, in urma unei perchezitii, o geanta de dama, o pereche de cizme, o pereche de pantofi sport barbatesti si o esarfa, toate purtand marca ”Louis Vuitton”.

George Ploscaru a fost intial retinut de DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru constituirea unui grup infractional organizat si furt calificat, iar sambata Tribunalul Prahova a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile fata de acesta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.