Ninsorile abundente din ultimele zile au afectat sute de familii din sud-estul tarii. Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania, cu sprijinul Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, actioneaza pentru a ajuta 350 de familii din judetul Braila, unul dintre cele mai afectate, cu kituri pentru deszapezirea gospodariilor si cu alimente de stricta necesitate.
350 de familii din comuna Movila Miresii din judetul Braila primesc roabe si lopeti pentru deszapezirea locuintelor, dar si alimente neperisabile de stricta necesitate (apa, ulei, conserve, malai, orez, paste etc).

Actiunea face parte din proiectul “Consolidam comunitati”, derulat de asociatia Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania, si este sprijinita de DSU si autoritatile locale

“Venim in completarea sprijinului oferit de autoritati, cu kituri de interventie pentru inlaturarea zapezii din perimetrul gospodariilor. Ii responsabilizam pe oameni sa se ajute singuri si eliminam in acest fel si pericolul ca in eventualitatea unei topiri rapide apa rezultata sa afecteze peretii locuintelor”, a declarat Gabriel Pascal, Director de Programe Habitat for Humanity Romania.

"Si in anul 2017 ne implicam activ in comunitatiile in care suntem prezenti si care au nevoie de ajutor. Pentru a reduce efectele negative pe care vremea nefavorabila le are asupra locuintelor si populatiei, ne dorim sa fim solidari si sa ajutam acolo unde este necesar. Avem alaturi si de aceasta data partenerii nostri strategici, Habitat for Humanity Romania
", a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland Romania.

Potrivit unui comunicat remis 9am, sprijinul oferit celor 350 de familii este posibil datorita unui parteneriat mai larg dintre Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania. In luna martie, cele doua organizatii au lansat “Consolidam comunitati”, proiect de preventie si interventii pentru diminuarea riscurilor in caz de dezastre naturale si domestice. Pe langa un stoc de 700 de kituri de interventii, Kaufland Romania finanteaza prin acest proiect si:
  • Traininguri pentru 4,500 de elevi de liceu. Acestia invata, prin simulari si jocuri, comportamentul ce trebuie avut inainte si dupa producerea dezastrului;
  • Eliminarea improvizatiilor ce pun in pericol viata si locuintele a 400 de familii ce traiesc in zone defavorizate, prin reparatii ale instalatiilor de incalzire si electrice.
Kaufland Romania este partenerul strategic al organizatiei Habitat for Humanity Romania. In 2016, Kaufland Romania a sprijinit peste 1,000 de familii sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Informatii suplimentare pot fi accesate aici.

Habitat for Humanity este organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa

De 20 de ani in Romania, organizatia Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Din 2005, a initiat programul Preventie si Raspuns la Dezastre (Disaster Risk Reduction and Response (DRRR), cu scopul de a reduce riscurile de dezastre in comunitate, prin analiza si combaterea riscurilor la care sunt supuse familiile din comunitatile vulnerabile. Habitat for Humanity Romania, prin „Statutul de Utilitate Publica” obtinut in 2008, poate prelua parte din responsabilitatile autoritatilor publice in probleme de raspuns la dezastre legate de preventie si reconstructie.

Prin programul Disaster Risk Reduction and Response, Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 50,000 de persoane din zece judete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.