Specialistii sustin ca este inutil sa imbraci cainele. Cainii se adapteaza mai bine la temperaturile scazute, decat la cele ridicate si vor suporta mult mai usor frigul extrem decat caldura extrema, motiv pentru care lupii nu hiberneaza.

Ei tremura imediat cum iese din casa este ca are nevoie sa se acomodeze cu temperatura. Astfel, in sezonul rece, cainii nu au nevoie de haine, ci doar de multa miscare (trebuie scos afara intervale mai mici de timp), noteaza lumeaanimalelor.ro.

Este adevarat, insa, ca un aspect care ar trebui luat in considerare talia animalelor. De pilda, un caine mai mic (pekinez sau Chihuahua) si cu blana subtire are neaparata nevoie de o hainuta iarna, in timp ce un Husky poate fi lasat sa se joace in zapada fara probleme, potrivit animale.ro. Daca totusi catelul tau incepe sa traga cu dintii de haina si nu o accepta, atunci nu are rost sa insisti.

De asemenea, avand in vedere ca in timpul anotimpului geros consuma mai multa energie, ar fi bine sa-i suplimentezi portia de mancare.