Procurorpul general al Romaniei, Augustin Lazar, considerat ca o lege a amnistierii si gratierii, pe care PSD o ia in calcul, nu este necesara.

Procurorul general al Romaniei se opune legii amnistiei si gratierii, pe care PSD vrea sa o aduca la dezbateri in Parlament.

„Nu este necesara nicio lege a gratierii si amnistiei, fiindca noi trebuie sa combatem criminalitatea. Noi avem niste prioritati de a combate coruptia, de a recupera bunurile care au fost insusite de infractori si alte asemenea chestiuni care sunt de natura exercitarii penale si pentru care procurorii sunt platiti", a spus, luni, Augustin Lazar, potrivit evz.ro.

Si Laura Codruta Kovesi se opune acestei legi: „Nu sunt de acord ca o lege de amnistie sau gratiere colectiva sau individuala sa fie data cu privire la fapte de competenta DNA”, a spus ea.

Legea amnistiei si gratierii, un proiect mai vechi al PSD

Discutiile referitoare la o lege a amnistiei si gratierii – un proiect mai vechi al PSD – au fost reluate miercuri, 4 decembrie. La audierea in comisii, inainte de investirea Guvernului, Florin Iordache a declarat ca o lege a gratierii poate fi discutata si adoptata in Parlament. El a precizat ca ideea unei eventuale legi a gratierii sau a amnistiei nu a fost sustinuta de PSD in campania electorala, dar o discutie in Parlament, din punctul lui de vedere, „este de bun augur”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.