Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a starnit revolta si pe Internet, nu doar in randul unei parti a scenei politice, dupa ce a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea 90/2001, care le interzice persoanelor care au condamnari penale sa fie membri ai Guvernului.
Din cauza acestei legi, seful PSD, Liviu Dragnea, nu a putut fi nominalizarea PSD pentru functia de premier.

Asadar, internautii au lansat o petitie online in care cer demisia lui Victor Ciorbea din functie. Petitia, care se numeste "Victor Ciorbea, esti concediat!", a strans in jur de 29.000 de semnaturi pana la ora 23:00.

"Domnule Ciorbea,

Suntem nemultumiti de felul in care va derulati activitatea, acordand foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati. Va cerem sa eliberati postul pentru cineva care pune interesul cetateanului pe primul loc. Domnule avocat, sunteti concediat!", se arata in textul petitiei.

Initiatorul campaniei, Tudor Bradatan, care a fost activist in campania Salvati Rosia Montana, mai precizeaza ca, "de cand ocupa functia de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a facut cu toti cei ce sfideaza drepturile omului".

"Cand au fost oameni calcati in picioare la Pungesti, nu a avut nicio apasare. Cand mii de persoane cu dizabilitati ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a intors spatele. Cand 'scriitorii' din puscarii sau presedinti de partid certati cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat sa il ofere. As putea continua lista nemultumirilor pana maine, dar chiar si atat e suficient pentru a ii cere demisia"
, a conchis acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.