Ministerul Afacerilor Externe ii informeaza pe romanii care se afla sau doresc sa calatoreasca in Italia, Danemarca, Polonia sau Croatia ca aceste tari sunt vizate de avertizari de vreme rea incepand de joi.

"Se vor semnala vanturi puternice in majoritatea zonelor tarii, precum si precipitatii sub forma de ninsoare in sudul tarii si in Sicilia. Pentru informatii actualizate cu privire la starea vremii, se poate accesa site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene", precizeaza reprezentantii ministerului.

De asemenea, meteorologii din Croatia au anuntat o scadere masiva a temperaturilor, insotita de ninsori si vant puternic.

"Astfel, incepand din data de 05 ianuarie, regiunile Rijeka - Kvarner, centrul si sudul Dalmatiei se afla sub avertizare meteorologica cod rosu de vant si cod galben de temperaturi scazute.

De la aceeasi data, regiunea capitalei Zagreb, partea de est a tarii - Slavonia, regiunile Karlovac, Gospic si Knin aflate in centrul tarii se afla sub avertizare meteorologica cod portocaliu de vant puternic si cod galben de ninsoare si temperaturi scazute. Prognozele meteorologice indica mentinerea acestor conditii atmosferice pana la inceputul saptamanii viitoare", se mentioneaza in comunicatul MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.