Manualele de istorie par a fi falsificate pentru elevii de clasa a IV-a, insa autoritatile nu iau niciun fel de masuri.

”Sunt erori stiintifice”, a spus Viorel Dolha, la Antena 3, aratand ca manualul in care steagul Romaniei a fost inlocuit cu cel al secuilor se afla pe bancile elevilor inca din 2005, in ciuda tuturor eforturilor depuse de asociatie de a le corecta.

”Nu s-a luat nicio masura”, a spus Viorel Dolha.

Mai mult, Viorel Dolha a subliniat ca i s-a cerut, de la nivelul Inspectoratului Scolar, sa nu le mai strice imaginea dand la presa hartile gresite.

Viorel Dolha a subliniat ca manualele problema inalca recomandarea europeana referitoare la ”folosirea gresita a istoriei”.

In manualele de Istorie de clasa a IV-a apar, sub forma unor harti, cateva informatii cel putin controversate privind teritoriile si suveranitatea mai multor tari din Europa. Astfel, din paginile celor trei manuale reiese ca „fratii nostri de peste Prut“ nu sunt moldovenii, ci rusii, ca Ucraina e tot a rusilor, ca in tot spatiul fostei Iugoslavii si in Albania traiesc doar sarbi si ca drapelul Romaniei este, de fapt, steagul secuiesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.