Politistii le atrag atentia celor care sunt colindati sau care merg la colindat sa nu deschida invite in locuinta persoanele necunoscute si nici sa nu intre in casa unor necunoscuti, iar copiii sa fie insotiti de parinti, in special seara.

”Aho, aho, mamici si tati/ Stati putin si ne-ascultati/ Langa copii v-asezati/ Si recomandarile invatati…”, este colindul Politiei Romane, care ii sfatuieste pe cetateni sa fie atenti la persoanele care ii colinda sau pe care le colinda.

”Daca primiti colindatori, asigurati-va ca-i cunoasteti, inainte de a le deschide usa si de a-i pofti in casa. In cazul in care nu-i cunoasteti, primiti-i doar in usa casei sau a apartamentului. Nu deschideti usa de la intrarea in bloc oricui! Persoane necunoscute pot sustrage bunuri lasate pe casa scarii de catre ceilalti vecini. Invatati-va copiii sa nu deschida usa nimanui in lipsa parintilor”, sunt cateva dintre atentionarile politistilor.

Ei atrag atentia colindatorilor sa nu accepte niciodata invitatia unor necunoscuti in casa, la o petrecere sau la plimbare cu masina.

”Informati-va familia cu privire la persoanele cu care veti colinda si traseul pe care mergeti. De asemenea, insotiti-va copiii, mai ales daca se colinda seara”, sunt alte sfaturi ale politistilor.

Politia Romana aminteste ca orice infractiune poate fi semnalata la serviciul de urgenta 112, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.