BNR a anuntat, miercuri, un curs de referinta de 4,5409 lei/euro, in crestere cu 0,1% fata de nivelul din sedinta precedenta si nivel maxim din 10 ianuarie 2014, pe o tendinta regionala care s-a adaugat ingrijorarilor investitorilor legate de o eventuala instabilitate politica in Romania. Dolarul a urcat din nou peste pragul de 4,35 lei si a atins un nou nivel maxim istoric.

Vineri, BNR a afisat un curs de 4,5363 lei/euro, scrie News.ro.

Leul a fost afectat miercuri de tendinta regionala, in conditiile in care zlotul si forintul au pierdut, de asemenea, teren in fata euro.

Insa investitorii sunt ingrijorati de posibilitatea unei instabilitati politice pronuntate in Romania, dupa ce presedintele a respins propunerea de premier a coalitiei PSD-ALDE si a cerut o alta nominalizare, iar liderii coalitiei au amenintat cu demararea procedurilor de suspendare a presedintelului.

In plus, Indicatorul Robor la 3 luni, in functie de care se calculeaza dobanzile la cele mai multe credite in lei, a urcat marti, in prima sedinta interbancara de dupa Craciun, pana la 0,90% pe an, nivel maxim din 25 ianuarie, de la 0,85% in sedinta precedenta.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,3397 lei pana la 4,3504 lei, nou nivel maxim istoric.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.