Politia Romana anunta, miercuri, ca nu au fost constatate incalcari ale normelor procedurale in urma anchetei interne dispuse de ministrul de Interne privind activitatile defasurate in cazul lui Sebastian Ghita. Potrivit IGPR, pana in prezent nu sunt date care sa confirme iesirea din tara a lui Sebastian Ghita.

Potrivit Politiei Romane, urmare a solicitarii ministrului Afacerilor Interne, din 22 decembrie, la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane a fost facuta o ancheta interna privind activitatile desfasurate in cazul lui Sebastian Ghita, ancheta, al carei rezultat a fost prezentat procurorului.

Ancheta interna a vizat modul in care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea in executare a mandatului de aducere si efectuarea activitatilor dispuse prin ordonanta emisa de unitatea de parchet competenta, desfasurate de politisti de la Politia Judeteana Prahova si ai Directiei Operatiuni Speciale.

In urma anchetei s-a stabilit ca politistii de la Politia Judeteana Prahova "au executat activitati de aducere la indeplinire a citatiei procedurale, a mandatului de aducere, precum si de executare a masurilor controlului judiciar", in timp ce politistii de la Directia Operatiuni Speciale au desfasurat activitatile dispuse de procuror, prin ordonanta. "Acestea au avut drept scop completarea materialului probator, fara limitarea libertatii de miscare a inculpatului Ghita Sebastian", precizeaza Politia Romana.

Pana in prezent nu sunt dovezi ca Sebastian Ghita a fugit din tara

Potrivit Politiei Romane, nu au fost constatate incalcari ale normelor procedurale, iar in ceea ce priveste cooperarea interinstitutionala s-au dispus masuri pentru imbunatatirea acesteia.

Politia Romana mai precizeaza ca in prezent continua cercetarile pentru punerea in executare a mandatului de aducere emis pe numele lui Sebastian Ghita, "cadrul procedural limitand activitatile, comparativ cu masurile dispuse in cazurile de dare in urmarire a unei persoane".

Totodata, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a intensificat verificarile la punctele de trecere a frontierei, avand in vedere mentinerea interdictiei de a parasi teritoriul Romaniei in cazul lui Ghita, iar pana in prezent nu au rezultat date care sa confirme iesirea din tara a acestuia, adauga sursa citata.

Fostul deputat este cautat de miercuri, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.