Peste 10.000 de politisti au actionat, in prima zi de Craciun, in toata tara, suplimentar fata de dispozitivul zilnic, inregistrandu-se cu aproape un sfert mai putine infractiuni decat in 2015, anunta Politia Romana.

"Pentru siguranta cetatenilor, in prima zi de Craciun, peste 10.300 de politisti au actionat, suplimentar fata de dispozitivul zilnic, in toata tara, in locurile unde au avut loc manifestari religioase, in zonele cu aflux mare de public, precum si pe principalele drumuri nationale si autostrazi, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite si pentru fluidizarea traficului si diminuarea riscului rutier", transmite Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit IGPR, prezenta politistilor a facut ca numarul infractiunilor savarsite cu violenta si cele de natura judiciara sa se situeze sub media anului trecut (o scadere de 24 la suta).

Anul acesta s-a constatat si o scadere cu 14 la suta a accidentelor rutiere grave, fata de anii anteriori, precizeaza politistii. Ei mai arata ca nu au existat drumuri blocate sau persoane ramase blocate in trafic in prima zi de Craciun.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.