Propunerea liderului PSD pentru functia de prim-ministru nu a ramas fara ecou la nivel international, publicatiile oferind fiecare variantele lor in materie de opinii fata de gestul lui Liviu Dragnea.

Partidul Social Democrat din Romania (PSD) si partenerii liberali de coalitie - ALDE - au propus-o miercuri pe Sevil Shhaideh, o femeie musulmana din minoritatea tatara, pentru a deveni viitorul premier al tarii, dupa victoria categorica a PSD in recentele alegeri legislative, noteaza Politico.eu.

Propunerea ca Sevil Shhaideh sa ocupe acest post este o miscare surpriza a liderului PSD, partidul care a castigat scrutinul legislativ din 11 decembrie, scrie Bloomberg, subliniind ca printre argumentele mentionate de Liviu Dragnea pentru sustinerea acestei propuneri se numara si experienta in atragerea fondurilor europene acumulata in perioada cat ea a condus Ministerul Dezvoltarii.

Agentia France Presse citata de HotNews considera aceasta propunere drept o concesie facuta de Liviu Dragnea pentru a evita o criza politica, in conditiile in care liderul PSD ar fi dorit sa ocupe el postul de premier, dar nu poate.

Agentia germana DPA mentioneaza in acest context declaratia prin care Liviu Dragnea a subliniat ca, chiar daca nu ocupa postul de premier, ii revine responsabilitatea politica pentru activitatea guvernului si nu va renunta la aceasta responsabilitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.